jueves, 31 de mayo de 2012

Retall de premsa 31-05-12: El futur del Festival de Música, del Cambrirock i les festes de barri centre bona part de l'apartat de preguntes del ple.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :



PLE ORDINARI del 29 de maig.

El futur del Festival de Música, del Cambrirock i les festes de barri centre bona part de l'apartat de preguntes del ple.


Un moment del ple ordinari, celebrat el passat dimarts al matí a la sala de plens del consistori 



L'apartat de control de l'acció de govern, precs, preguntes i mocions va centrar una bona part de la darrera sessió plenària del passat dimarts. Tant el PSC com el NMC van qüestionar sobre tot un seguit de temes, els quals van ser contestats pels diferents regidors de l'equip de govern. Temes com el futur del Festival Internacional de Música, el PEM, la TDCamp, l'OAC, les festes de barri, el Cambrirock o l'enllumenat públic van centrar aquest punt de l'ordre del dia. 
Futur de les festes de barri, del Festival Internacional de Música i del Cambrirock

Des del NMC van formular cinc preguntes per escrit. Una sobre la presentació del Pla Estratègic de Mandat davant dels mitjans de comunicació, una altra sobre les darreres notícies del funcionament de la TDCamp, una sobre les festes de barri, una altra sobre quin és el model de futur que es busca amb la propera edició del Festival Internacional de Música i finalment, sobre la suspensió del Cambrirock. 
En l’àmbit de les festes de barri, el regidor de Festes –Lluís Abella– va explicar que es va fer una reunió amb les diferents associacions veïnals per tal de comunicar que des de la regidora es vol seguir col·laborant, però que no hi hauria aportació econòmica. Abella va dir que es col·laborarà en tasques de muntatge, transport, instal·lació, cessió de materials i que s’evitaran despeses extres.
Sobre la pregunta del model del Festival Internacional de Música, l’alcaldessa es va dedicar a llegir el text que havia deixat el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, que es va haver de marxar a mitja sessió. Va dir que la reducció econòmica que ha patit el certamen és “gràcies a la gestió de l’anterior govern” i que ara s’han fet moltes més gestions que les que es feien abans per tal d’obtenir altres fonts de finançament. Quant als estils musicals es va dir que se seguirà donant cabuda al flamenc, jazz, música clàssica o a la música pop, com serà el cas del concert de Miguel Bosé previst pel proper mes d’agost. En aquest punt, Dalmau es va dedicar a repassar alguns dels noms dels artistes que han passat en els darrers anys per tal de demostrar que sempre s’ha tingut un cartell molt variat. Finalment, sobre la suspensió del Cambrirock d’enguany, Laura Mellau va afirmar que s’ha cancel·lat perquè s’han prioritzat altres partides, malgrat el ressò que comportava aquest esdeveniment. També va dir que tot s’ha fet en acord amb l’Associació de Músics amb l’objectiu de poder recuperar-ho amb força i amb qualitat. 

Darreres notícies sobre el PEM i la TDCamp
Sobre el PEM, l’alcaldessa va dir que s’havia fet una presentació en roda de premsa perquè és la manera “més clara i nítida” i fer-ho. A continuació va fer una extensa i llarga lectura de totes les propostes presentades en el PEM. Pel que fa al tema de la TDCamp, Dalmau va retreure-li a Klein que fes la mateixa pregunta que ja se li va contestar en el consell d’administració de l’EPEL Cambrils Audiovisual, el passat dia 24 de maig. També va dir-li que en la convocatòria d’aquest consell, feta el dia 21 de maig, ja se’ls hi va facilitar tota la informació, i “vostè podia estar plenament informat consultant l’auditoria”. 

Servei d’assessorament extern d’alcaldia
Des del PSC havien preguntat sobre les tasques i funcions del servei d’assessorament extern d’alcaldia, sobre el funcionament de l’OAC després de la reestructuració del servei, sobre les beques de menjador escolar i sobre l’estalvi assolit després de l’apagada de més de 800 punts de llum al municipi. En la primer d’aquestes, l’alcaldessa –Mercè Dalmau– va explicar que s’havia establert un contracte menor de servei d’assessorament de comunicació i de protocol, amb dues limitacions: una, temporal d’un any i l’altra econòmica, de 18.000 euros. Dalmau va referir-se a les crítiques publicades en el butlletí socialista El Far, on es deia que aquest servei només es limitava a fer els discursos. L’alcaldessa va defensar-se dient que no és únicament per a fer discursos, sinó que és un servei d’assessorament, protocol i relacions públiques de l’Ajuntament i que la persona que l’exerceix té una professionalitat contrastada. Finalment va dir que, “tan malament no ho devem fer si només critiquen aquesta despesa des d’alcaldia. Ja li facilitaré la còpia del contracte”. 
Funcionament de l'OAC
Pel que fa al servei de l’OAC, la regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau– va llegir una extensa resposta on va citar totes les funcions i objectius d’aquest servei. Va dir que l’OAC és la cara visible de l’Ajuntament i un servei d’atenció al ciutadà que treballa de manera transversal amb tots els departaments de la casa. L’OAC es va posar en marxa l’any 2003 a través d’un sistema de treball que, recentment s’ha modificat. Ara es disposa de menys personal i a banda també s’ha assolit un altre servei complementari com és el servei 010. Malgrat les retallades que s’han fet –amb les que s’ha obtingut un estalvi de 153.000 euros–, Mellau va reiterar que l’OAC segueix oferint els mateixos serveis i la mateixa qualitat. 
Beques de menjador escolar
Sobre el tema de les beques de menjador escolar, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va explicar que l’Ajuntament de Cambrils ha renunciat a la convocatòria per al curs 2012-2013, que passarà al Consell Comarcal que és l’òrgan que té la competència i amb qui es compartia el servei. Rom també va apuntar que des de la regidoria de Benestar Social es reserva una partida d’ajuts d’urgència social per aquelles famílies que puguin quedar-se fora d’aquesta convocatòria. 
Estalvi energètic de l'enllumenat públic
Pel que fa a l’estalvi energètic de l’enllumenat públic va ser contestada pel regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna–. Aquest va explicar que la decisió d’apagar un total de 847 punts de llum es va prendre després de fer un estudi previ i valorar que aquesta decisió no afectés a la seguretat ciutadana. Així doncs, tal com va dir, es van apagar punts de llum a avingudes, passejos, vials o sectors nous, però cap dins del centre urbà. També va comentar que dels 847 punts de llum que es van apagar, 260 es tornaran a posar en funcionament properament. Quant a l’estalvi, Laguna va apuntar que es calcula que el consum s’ha reduït en uns 722.000 quilowatts, xifra que podria donar un estalvi econòmic d’uns 103.000 euros. D’altra banda, el regidor de Serveis va explicar que s’està mirant de coordinar l’encesa i apagada dels llums, ja que hi ha diferents sistemes i això també suposa una major despesa energètica. 

Moció del NMC sobre les participacions preferents

En la sessió plenària, el NMC va presentar una moció per “procurar una solució a la situació de les participacions preferents de diferents entitats financeres”. La moció, llegida pel portaveu Oliver Klein, presentava un total de cinc punts. Després d’uns instants de debat entre els diferents grups, el text va ser aprovat però eliminant dos dels punts exposats. Des del NMC van acceptar aquesta modificació de la moció per tal d’assolir el màxim consens amb la resta de partits. Així doncs, un dels punts demanava manifestar públicament la solidaritat del consistori amb els afectats; demanar al Congrés dels Diputats i al Govern de l’Estat que prenguin les mesures necessàries per impulsar una millor legislació en el sector financer i traslladar aquest acord del ple de Cambrils al Congrés dels Diputats, al Govern de l’Estat a FACUA i ADICAE. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario