viernes, 15 de febrero de 2013

Retall de premsa II del 15-02-13: L' Ajuntament de Cambrils presenta un pressupost consolidat de 47 MEUR per al 2013, un 12% menys.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:

L' Ajuntament de Cambrils presenta un pressupost consolidat de 47 MEUR per al 2013, un 12% menys.



L'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils, integrat per CiU, PP i PLIC, ha presentat la proposta de pressupost per al 2013 que es debatrà al plenari avui divendres.
La previsió dels comptes del consistori se situa en els 43,69 MEUR i preveu ajustos en pràcticament totes les regidories. Aquesta xifra s'eleva fins els 47 MEUR si s'hi sumen les aportacions als patronats i empreses públiques. Per tant, el pressupost consolidat pateix una davallada del 12% respecte a l'any anterior -53,5 MEUR-. Amb el teló de fons de l'ERO que afectarà a 45 treballadors del'Ajuntament, l'alcaldessa, Mercè Dalmau, ha afirmat que són uns comptes "realistes" i "valents", per les "difícils" mesures adoptades.
El tinent d'alcalde d'Hisenda, Ramon Llobet, ha explicat que la previsió d'ingressos per aquest 2013 és de 36,9 MEUR, 1,6 MEUR menys que en l'exercici anterior. A això, ha recordat, cal sumar-hi 2 MEUR més en concepte d'amortitzacions i interessos de préstecs, a més dels 947.000 euros que caldrà liquidar en aquest exercici per fer front a sentències judicials. En aquest últim cas, la liquidació sortirà dels ingressos obtinguts amb la venda de solars municipals, és a dir, de patrimoni.
Llobet ha recordat algunes de les mesures que s'han hagut de prendre han estat la dissolució deCambrils Audiovisual, que ha implicat el tancament de la ràdio i la televisió municipals, o el tancament del cinema Rambla, que es completaran amb un ERO que preveu l'acomiadament de 45 treballadors, i que encara no s'ha començat a negociar. En total, la plantilla municipal s'haurà reduït en 70 persones després de l'ERO, de les 454 que hi havia al 2011 fins a les 384.
Llobet ha destacat que el deute de l'Ajuntament de Cambrils és de 56,1 MEUR i que, durant aquest exercici, es preveuen amortitzar 4,9 MEUR, fins als 51,2 MEUR. Malgrat tot, a aquest deute cal afegir-hi els 1,3 MEUR que deu l'empresa APARCAM, i que també caldrà eixugar.
El regidor d'Hisenda ha detallat que pràcticament totes les regidories pateixen una disminució de les partides. Pel que fa a les aportacions als patronats i empreses municipals, la variació més significativa és la reducció d'un 35% de la partida destinada al Patronat de Turisme de Cambrils, que es redueix en 174.000 euros, segons ha detallat el tinent d'alcalde de Turisme, Xavier Martí.
Martí ha destacat, però, l'acord a què han arribat els treballadors del Patronat per conservar els llocs de treball, que passa per una reducció del 20% del sou durant quatre mesos de l'any. La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Carme Cros, ha destacat, per la seva banda, que les reduccions pressupostàries no tindran afectació en els serveis que es presten al ciutadà.
Acampada davant de l'Ajuntament de Cambrils
Coincidint amb la presentació dels pressupostos aquest divendres al plenari municipal, els treballadors del consistori estan convocats a una acampada a la plaça de l'Ajuntament que començarà aquest dijous a les tres de la tarda i que es mantindrà fins aquest divendres a les nou del matí. Protestaran contra l'ERO i l'afectació negativa que tindran els pressupostos en els serveis públics.
L'alcaldessa ha recordat que l'ERO encara no s'ha negociat, però ha lamentat també que no s'hagi demanat permís al consistori per acampar a la plaça. El tinent d'alcalde d'Hisenda ha destacat que l'equip de govern i els representants sindicals han mantingut un total de 31 reunions formals en els 18 mesos de govern. "El diàleg i la transparència, per part nostra, hi són", ha afirmat Llobet.


No hay comentarios:

Publicar un comentario